Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2010 12:57 - За свирката на един българин (Ясно е какво ни предлагат, но кое по-напред да изберем)
Автор: tenevqrvatvprikazki Категория: Изкуство   
Прочетен: 2224 Коментари: 0 Гласове:
0



Въздухът трепери. И из него се носи един деликатно-пикантен, ту леко загатнат, то гласно изречен лозунг, който ни казва: "Да го духате!"
При това, призивът вече идва от всички страни, тъй че само остава да си изберем - кое по-напред да издухаме...

Тази изтънчена метафора с духането бе предизвикана от един пресен рапърски пример. Некой си Криско (или може би беше Хаяско) решил да последва примера на Галена и други видни фолк величия и да се обезсмърти в ... порно.
Трябва да се признае, че се е справил добре. Направо е на фолк ниво. Но явно той не е бил убеден в таланта си, затова (по собственото му признание) решил да сподели творчеството си с някои свои рап-авери. Да си кажат и те мнението, като как е станала продукцията, добре ли дърпа мацката и прочее...
Оказа се, че това било модата сред младите днес... Яко!
 
Но да оставим примера и да се върнем към метафората...

Наскоро един добре облечен и много емоционален бизнесмен от Самоков преби с мутрите си две момчета от Бургас.
Радостното е, че за пореден път се убедихме, колко е здраво българското семейство. На първо място бащата веднага скача в защита на сина, когото невежите бургазлии не пускат на лифта - просто да се просълзиш. Та кой баща не би постъпил така - пита се риторично в задачата.
В подкрепа на емоционалния бизнесмен се възправя и майката на разсеяния син, която също смята, че ако си забравиш картата вкъщи, на лифта трябва да те разпознаят на принципа на фейсконтрола.
Намесват се и бабата и дядото, които също твърдят убедено, че внучето им е невинно. На него Боровец видите ли му е бащиния...
И изобщо, защо ли да не го духаме всички заедно... (при това и тук - въргалът на Боровец беше заснет... какво странно съвпадение)

За капак се оказа, че същата история има и продължение, в което дейно участие взимат спецчастите. Това, че мутрите могат да те пребият за неправилно дишане си го знаем. Но за да не оставаме с впечатление, че полицията спи, въпросните спецчасти организират филмова продукция с вече заловените блюстители на семейната самоковска чест, правейки възстановка на епизода "Залавянето на Левски".
Т.е. - задържаните лица са изведени от участъка, след което спецчастите ги въдворяват обратно там, но вече под светлините на прожекторите и запечатвайки акцията си на лента. Е, как да кажем после, че полицията не работи, след като всичко е документирано. Освен това виждаме, че не само рапърите обичат да се обезсмъртяват.
Дори не си струва да отваряме приказка. По-добре направо да го духаме...

Разбира се, може да приемем, че това се случва някъде там в низините, в полите на Рила или в Софийските гета и че всъщност няма нищо тревожно. Но дали е така?

Я да видим с какво ни занимават Вождовете? А такааа. Заменки. И Европата иска да ни глоби за уж несъществуваща държавна помощ. Така каза Големият Вожд по телевизора.
И като се почнаха едни абсурди...
Първо Министър-Вождовете заявиха по всички телевизии, че да, това е държавна помощ, но сега ще мъдрят, как да се измъкнат от ситуацията. Те явно смятат, че в Европа нямат телевизори и не гледат какво говорят българските вождове... освен ако и там разбира се не са ги сложили в графата "порно".
После онези, дето са правили заменките казаха, че само Съдът може да ги развали... И че те всъщност били гласували спиране на заменките. Това обаче са и същите герои, които си дадоха една седмица срок, през който замениха де що намериха. Т.е. - пак ни казаха да го духаме.
Накрая излезе и Прокурор-вождът (юрист по образование и академичен преподавател с дълъг стаж), който заяви, че това не било държавна помощ, а престъпление. Е хубава работа. Бива ли точно Прокурорът да говори за престъпление, което не е доказано и по което няма присъда. А ако е престъпление - не би ли трябвало всички тези сделки да се развалят като нищожни, поради противоречие със закона и добрите нрави?
Излиза накрая, че всички ще се наприказват едно хубаво, а ние пак ще го издухамееее.

За онзи, дето го свалили от Луфтханза дори няма смисъл да се говори. На него отдавна му го духаме.

За онзи "спасител", снимал се до тялото на затрупан от лавина даже няма да споменаваме...

Да завършим ли обаче с мисълта на Свинтила: "Ако преди ме беше срам да се нарека българин, то сега ме е гнус"...?
 
ТНВП


Тагове:   самоков,   мутри,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tenevqrvatvprikazki
Категория: Изкуство
Прочетен: 138326
Постинги: 50
Коментари: 55
Гласове: 161
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031