Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2018 20:45 - НА ГОСТИ НА КОНКУРСА “ПИЙАНО НАТПРЕВАР” В БИТОЛА - 3
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1265 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

   В тази част ще опиша впечатленията си от Македония, които придобих в един период от около десет години.

   Всичко се променя на този свят, променя се и езикът на хората в някакава степен. Като пример посочвам, че с по-възрастните хора там нямаме никакви проблеми когато говорим с тях, защото езикът им е почти като нашият, но речта на младите хора разбираме все по-трудно. Същото важи и за хората от Западните покрайнини, където речта на хората по същата методика на сръбските комунисти се посръбчва още от началното училище. Докато Македония беше към Титова Югославия не съм пътувал натам. Сега в страната върви набиращ ускорение процес на преселение на хората от селата в големите градове – подчетавам, в големите традове, най-вече в Скопие. Поради частичното обезселване на малките населени места част от обработваните площи – някога всичките бяха разработени! – биват изоставяни. Един опасен процес, защото природата не търпи празно място, а в обезселващите се малки населени места идват албанци. В ташите обезселващи се региони идват ромове, които обезкостват оставеното и отиват да обезкостват други обезселени места, мършояди…Прави впечатление и строителството по градовете на блоци и разни други металомански за Македония сгради – търговски комплекси, фитнеси, офис сгради, в които се влагат средства, но те не носят национален продукт, а водят до вътрешно въртене на парите, от които само мошениците имат полза.  Най-голямото строителство в момента на Балканите е в Косово, по-късно ще поясня защо. В градовете се строят и еднофамилни къщи. При строежа им не личи стремеж към постигане на някаква красота на сградите. Къщите са големи като в нашето село Рибново, за съжаление също и толкова грозни. Освен това те са и нагъчкани една в друга, няма достатъчно въздух, няма светлина към прозорците. Като да няма място в страната, а хората се нагъчват в тези големи, некрасиви сгради, които формират квартали като пчелни пити. Нямат ли по градовете тези хора строителен контрол, който да спазва отстоянията? В Битола пък има построени 20 етажни сгради, неодходящи за облика на града, на неподходящи места, какво полезна за страната си работа ще вършат стотиците или няколкото стотици хора, населяващи тези соцблоци...   

      Особено силно впечатление в тази посока ми направи Гевгелия – градът - останал в историята поради битките там по време на ПСВ. Още стоят укрепленията по възвшенията, от където бранителите на града, наши войници са обстрелвали чуждите войски, английските, „защитаващи” интересите на Англия на Балканите. Изроди! Сега пък над Балканите витаят руските имперски интереси на Путин. Някои квартали там са така плътно застроени, че къщите наподобяват на два зъба с обща пломба между тях.

    Селата в Македония изглеждат много по-добре от нашите. Къщи, дворове улици, хора, много деца – това вече в повечето от нашите села го няма, а голяма част от нашите села вече са напълно обезлюдени поради ширещата се ромова престъпност в тях, която прогони селяните от родните им места в градовете. Но нали неграмотните и продажни ромовете са електоратът на ниновА/радеВ, благодарение на които те биват избирани, въздигани, депутирани.  Когато ромлидерите се спазаряват с емисарите им, за да гласуват правилно ромовете, на които те се явяват застъпници при съответните избори, те поставят и други условия – новите управници, местни и държавни, да неглижират ромпрестъпността на правилно гласувалите ромове от всички нива – полиция, прокуратура, съд, място за изтърпяване на наказанието. Посредством този електорат Столетницата до днес запазва ръководната си роля чрез актуализирани методи на манипулации, в които има купуване на продажни ромски гласове. Това е актуализиан метод на добиване на властта над културните хора на България, няма палка или нагайка, няма концлагери и  пак има лидери като тия двемата, дето ги посочих и които окончатеелно съсипаха българското село, в миналото основа на страната ни. Първият път го съсипаха родителите им като отнеха имотите на хората и ги прогониха от родните им места по градовете.

   В Македония нямаше национализация, защото Тито не даде да се вземат на хората имотите, което доведе до друг тип социализъм – хората макар и недоволни от режима, напускаха страната за да работят на гурбет, но те имаха имоти по родните си места и се връщаха, а спечелените девизи оставаха в страната.  Този тип социализъм помогна да се съхрани и ценностната в някакав степен – не нацяло! -  и ценностната система на хората, като им предостави възможност да навлезат в модерния живот плавно, без побоища и концлагери. А Троицата Тито - Насър-Бен Бела вземаше кредити, които така и не върна и от комунистите и от капиталистите, проституирайки с независимостта си. В момнта същото се опитва да прави Вучич /б. м. Шешел, който му дърпа конците/.  

   Това, което веднага прави впечатление е, че македонците са по-богати от сърбите. И излъчването им е различно. Сърбите по селата изглеждат огрижени отрудени, преуморени бедни хора, които едвам поминуват. Те произвеждат храни, от които имат достатъчно и нищо друго, но нямат на кого да ги продадат и поради това нямат кеш за нафта, за лекар. Сърбите бяха добре в Югославия, когато всичките други държава там работеха за тях, а те се държаха като богопомазани. Шовнисти като руснаците, те си платиха за простащината. Последни да работят за тях останаха албанците в Косово, но след отделянето им от Сърбия, техните евтини и качествени хранителни стоки вече не достигат до сръбския пазар. Косово стана независимоу неограбвано от Сърбия, хората се цамогнаха с труда си и поради това то днес наподобява строителна площадка.  В Македония 1/3 от хората са албанци, които много работят и произвеждат евтина селскостопанска продукция. Давам пример с дините, които се карат от Македония в България и въпреки това са по-евтини от нашите. Печеливши са прекупвачите, не производителите им, /б. м. албанците/ и тези, които работат по трафика на тези стоки, защото Македония не е в ЕС и стоките им трудно достигат до нашите пазари ако няма организирана престъпност. Приходът от тези стоки постъпва в бюджета на Македония и е едно от обяснението, защо македонците живеят  по-добре от сърбите.  В последно време такава търговия, нека я нарека сива,  се върти мужду български мафиоти с необходимите връзки, които купуват хранителни сръбски стоки от Ниш до Цариброд и ги внасят на нашия пазар. Липсата на регламенитрани контакти между нас и Сърбия, а също между нас и Македония води до ограбване на труда на прозиводителите на тези стоки, за които – ако ги няма тези мошеници – никакъв пазар за тях не може да се намери в страните им. С изключение на микропазарчетата в Цариброд и Пирот.

    Столицата на Македония, Скопие, се е разрастнала много. По-гъстота на хората на кв. км. вероятно тя надвишава Брюксел. Отново ще направя сравнение с кокошкарника за 10 кокошки, в който живеят 100. Това води до нервност, напрежение, куастрофобия, предизвикваща агресивно поведение.  Да се намери за паркиране свободно место в паркинг, това не е възможно. Македонците паркират с СМС, гостите се оправят както могат, един остава при колата. Да се пътува с кола е ефективно ако по улиците има определен брой автомобили, но когато тези автомобили са /може би/ пет пъти повече от допустимото, пътуването става ад. За да се намали броят на градските автобуси, те са двуетажни. Предполатам, купени на старо, вероятно трета, а може би и четвърта употреба. Ужасяващо грозни. За да живеят нормално скопяни площта на града тряваше да е поне три пъти по-голяма, че и повече. Типичен соцград…

   Тук ще направя едно отклонение:

   В нормалните държави населението е равномерно разпределено по територияата на страната, давам пример с Дания. За да го има това равномерна разпределние Швеция, Норвегия и др. страни дават преференции на хората, живеещи при трудни природни условия. Най-загрижен да се запази това статукво в Германия е бил Хитлер, който чрез подходяща инфраструктура – Германия да бъде една магистрала с хиляди отклонения от нея и всяко семейство с лек народен автомобил, е възнамерявал да улесни в максимална степен хората в бита им и по този начин да предпази страната от вътрешна миграция. Обратният на този прицип е отнемането на имотите на хората по селата и насилственото им  прогонването по градовете. По просташка линия на на управление на страната аз не вярвам да е имало по света, може би само в Планетата на маймуните.  Случващото се след това е непоправимо – разрушава се основата на страната - селото, ценностната система на хората, които се превръщат от управляващите в боклуци, страната е обречена на простащина, днес дефинирана като популизъм.  В този тип страни необразованите хора се съсредоточават в големите градове, където е мястото на интелигенцията, на творците, на мислещите хора и с битието си, характерно за по изостаналите региони на страната и агресивната си простащина, те опростачват градовете, превръщат ги място за престъпност.  Столиците на такива страни нарастват, нарастват, заплашвайки да се срутят под собствената си тежест. Давам пример с Гърция, в чиято столица живее половината от населението на страната. В Москва живее почти ј от страната, от тях 2 млн. са мохамедани. В България положението е още по-лощо, като тенденцията е ясна – София, която сега е 3 милионна, до 2050 г. ще стане 5 млн. Това е най-мрачната прогноза за страната ни, което означава краят й – страна, която няма нужда от територията си и която нищо не произвежда! – но тенденцията е точно такава. Скопие е 600 хиляден град, което означава, че там живее ј от населението на страната – около 60% македонци, 30% албанци, 10% гипти /цигани/.

     А сега за най-големият проблем на Македония: Ще остане ли тя като последно звено в остта – македонският президент комунист – Вучич – Светата Троица / Жириновски отец, Жириновски син и Светият дух „НационализЪма”/ – Путин, бъдещето на която е капсулиране или ще се отвори за Европа, където тя се намира. Първата алтернатива е много лоша, албанците ще спретнат второ Косово. Македонците може да се не досещат за тази опастност, но аз знам точно как ще се осъществи то. Няма да е по Косвоския сценарий, а по един друг, актуализиран, мирен.

    Тук въвеждам едно понятие, Дъгата, което вече едва ли е възможно по първоначалния й замисъл – към Путин да преминат Сърбия, остатъка от Македония - териториите й на изток от Вардара, а също и Гърция. Това беше идея по време на заподмятвания от гърците пенис Грекзит във връзка с огромния им външен дълг. Планът за Сърбия е актуален и вероятно ще се случи, за Македония ЕС и САЩ се мъчат да го предотвратят, но май няма да им се получи.  В случай на съюз с Путин, той ще докара войски в Сърбия и Македония и така ще предотврати разпада на Сърбия и нарастващото влияние на албанците в Македония. Войските на Путин ще се борят срещу това статукво, а платата вериатно ще бъде набучването на терикорията на тези страни с ракети на Путин, насочени срещу страните на ЕС. Затова ЕС и САЩ са толкова загрижени от промяната на страгическата линия на тези страни, каато промяната на линията на Сърбия не е възможна, а на Македония – почти  невъзможно. Защо?

    Защото бившите комунисти на СЮК имат много силно влияние в Македония. Днес те се подвизават като ВМОРО-ДПМНЕ, макар това наименование да не прави смисъл, то е мъртво от около век. Партиите с подообно име в съседните на Македония страни са още по-популистични. В тях в основата на популизма включва не толкова простащината,отколкото политпроституирането. Тия от партията с дългото име от главни букви са хора на Путин по верига, в която споменах, че има и звено Светата Троица. Задачата им е да да заливат хората в Македония с фалшиви новини, дезионформация и пропаганда, да ги обезверяват и лъжат, да създават хаос и скандали както нашите ниновА/радеВ или пък хиперинтелигентиците от нета кушеЛ/блекпредатоР, турнати в електронното простанство със същата цел, но на по-ниско ниво. Не изглеждат недохранени тези ВМОРОДПМНЕ-ари, както тах изглежда и Каракачанът. Германката проф. д/р Зюси Аршлох твърди, че мозъкът на човека е около 1,2% от общото му тегло, о фалосът му – около 0,8%. Ако това твърдение е истинно, тия два показателя при Каракачанът би трябвало да са във възход.

    Депутатите от ВМОРО ДПМНЕ знаят как да си вадят хляба. Те имат и български паспорти и пътуват свободно по света с тях, а на македонците не разрешават да получат европски карти. Хитреци като нашата корнелкА. Парите й в долари, синът й в Америка, а тя ни набутва в ОНД. Турците наричат такива като нея мекеретки или пезевенки и поясняват кому служат, в случая на Путин барабар с Болен Лидеров, най-големият трол на Путин в България, който с подръпване на конците му от Кремъл пак клати правителството ни.

    ВМОРО ДПМНЕ има около 30% привърженци от електората на Македония, който е около 600000 гласа. Втората трета са интелектуалците, които не са много, но с тях твърдо гласуват албанците. Албанскте гласове не са много, защото те имат по 5-10 деца, голяма част под 18 години. Гласът на интелектуалците в Македония считам за по-силен от гласа на нашите интелектуалци, голяма част от които са комунистически интелектуалци, подписали декларации за сътруднимество с ДС. Теи хора искат крой на самоизолацията на Македония, която им налага Путин чрез Сърбия заради интересите си на Балканите – да има тук хаос и да го викат да се намесва. Край на тази изолация искат и албанците, за да излизат и да работят свободно в ЕС. А сега свободно с българските си европски карти излизат малко хора, а тия на Путин - от ДДПНЕ, не иизлизт за да свършат нещо полезно за страната си, а да уреждат уйдурми с Орбан, Салдини, Мари Льо Пен, явяващи се танцуваащи с напопулизираните / б. м. опростачените/  в техните страни.

    Бившите СЮК-овци винаги ще гласумавт срещу ЕС, независимо, че присъединяването към ЕС ще е добро и за тях. Десетилетия насажданато в тях омраза към Европа, Америка, съседите им, те друго не могат подобно на Путин, който порадии това, че нищо не може да произведе се занимава с простоии – кибер атаки, заподмятване на ракети, а Русия отива съм смъртта си здаради него. Това се бетонните глави на Македония, с тях всякакви словесни сношение са обречени на провал. Към тези бетоонни глави има и техни последователи. При едни избори интелектуалците и албанците ще пообедят с малка разлика, но при провеждане на референдум нещата са различни. Защото има още една трета от македонците, които са…идиоти. Предиобед се сърдят на себе си, следобеда – на целия свят, лекуват се чрез негласуване. Така на пеферендум, където си изисква праг 50%  техните неактивни гласчета чрез запроститирване по казус биват превърщани в активи за определани страни, които имат интереси в Македония. Това се сучи на последния реерендум, на който Путин изигра и САЩ и ЕС и Македония с приказа си неговите хора а не гласуват на референдума, за да няма той необходимия кворум. Така тези негласуващи хора решиха преди десетина години избора на президент в САЩ, защото една хитрица, журналисктата Опра Уинфри изакара негрите пред урните, след 4 години - отново. Негрите в Щатите не грасуват, ако пък гласуват не сатава така, както се иска на Репобликанската партия.

  А какво е рамвоневсието в Макединия – 33% нормални хора, мислещи за странаатаа си, за бъдещето й, желаеещи да водят живот на нормални хора, в опит да се доближат до по-напредналите от тях. Нови 33%  са тези, които могат да бъдат класифицирани само с една дума – примитивите, жертви на провеждането върху тях опростачване от управнците-комунисти по време на формирането им като хора. Не свалям цялата вина от тях – за да се опростачат, това означава , че те са били некачествени хора.

   С третата трета положението е извън контрол и точно тази трета ще реши бъдещето на Македония. Това са глупаците, които Путин върти без те и да подозират. Към тях влизат много цигани, безразсъдници, неверниици, не можещи да мислят. Стаава така, че ако има избори, те ще заавършат без участието на глупаците /деклариращите се като негласуващи/ с прибизително равен брой гласове. Ако обаче негласуващте или част от тях, напр. циганите, тук наричащи се гипти,  лъде мотивираанаа да гласува срещу премия напр. от почетното консулство на Русия  - сандвич, бутилка олио, бутилка бира и 1500 денара, точно тези неграмотни гипти ще решат какъв път да предприеме страната. Става така, че тези, дето не различават пармак от сик, от тях ще зависи пътят на стната, а този път със сигурност ще е към Путин, защото от неговото посолство ще дойдат парите за олиото и кебапчетата. Тия консулства поне на мен ми е ясно какво вършат в Македония.

    При това пложение желаещите отваряне на Македония към ЕС нямат шанс и те предприемат последната възможна опция – преговаря се с всеки парламентарист от ДПМНЕ да гласува по съвест, срещу партията си, за Македония. Това е последният шанс, ако не стане идват нови избори. А те ще повторят случилото се на референдума, ако не се промени конституцията на Македони по начин, да не облагодетелства тя Путин и сърбите.  Пътят към такава една промяна е труден. В Щатите също трябва да се промени Конституцията, която да признава равни гласовете на всичките избиратели. Така, както в Македония или България гласът на един неграмотен ром и на един професор са равни по тежест, да стане същото и там – гласат на един от Флорида да стане равен по тежест на един глас от Калифорния, а не 18 калифорнийски гласа да са равни на един от Фрлорида.

     Сега ще обобщя разговорите си с разни македонци, които имах последните  две години. Ще ги разделя в две диаметрално отправени посоки. Преди това ще цитирам мнението на една македонка от Делчево, която има и българско гражданство, благодарение на което работи по ЕС. Тя каза, че Македония никога няма да поеме по пътя към Европа, защото там комунистите са много силни, имат много голямо влияние, власт и никога няма да допуснат това. Казах й, че хората се променят, не винаги ще е така. Тя отговори, че е родена и израстнала в Македония и много добре знае какво ще се случи там когато този въпрос – към ЕС или към Сърбия и Русия – бъде поставен за решаване. Комунистите ще се наложат и към Европа пътят ще остане затворен с всичките последствия за Македония, която ще се затвори към съседите си и ще изостане още повече от света. 

 

     Първото полярно мнение е на примитивите. Имах разговори по този въпрос, ще се присъедини ли Македония към ЕС. Разговарях с двама македноци на плажа в Неа Плагиа, с още няколко в Македония. Всичките – абсолютно промити мозъци. Твърдят, че Америка разрушла Югославия,  предизвиквайки в нея войни, за да се намеси. Америка била виновна за Босна, за Косово. Българите пък не дали коридори на Путин да освободи Косово, а пуснала американците да бомбардират Сърбия. Целта на Америка била да разруши щастливия живот на югославяните, като двата македонеца в Гърция дадоха за пример семействата си. По времето на Тито те с колите си идвали в България, купували си по две тенекии овче сирене, по две пити овчи кашкавал и други неща за ядене, които били много евтини тук и с това се хранели. Един македонец като работел издържал цялото си семейство – жена и още две деца. Идвали в България на почивка на морето, като заплащали символична сума за нея, ходели в Дубровник и вв Черна гора по моретата. Сега не можели, виновни са американците. И в заключние казват:

   Ние не искаме Европа и Америка, искаме си възстановяване на Югославия и да заживеем по същия начин.  За да сме сега бедни, да е страната ни съсипана, виновни са американците. Ние сме за съюз със Сърбия и Русия.

    

   Другото мнение, на образованите хора е съвсеем различно. Те казват,  че при Тито не всичко беше лошо, но дойде ново време и ние трябва да прекратим изолацията си към света, ккойто се глобализира и развива. Ние трябва да сме в крак с него, казват те, защото ако това затваряне продължи, ние сме загубени – ако решим след дълго време да се присъединим към света, той ще ни отхвърли, защото няма да може да осъществява никакви контакти с нас. Един професор по музика каза, че македонците, които раблотят в областта на културата не могат без живителните връзки с работещите в областта на културата европейци.

   Вече казах, към призива на тези хора се присъединяват и албанците, защото те желаят оотваряна на границите и пътуване по гурбет в ЕС. Като добри работници, те ще се наложат на трудовия пазар там. Изтъквам търсенето в Швейцария на общи работници, непрпеменно да са от Косово, защото са доволни от тях.

 

    Завършвам писанието си с лошо предчуствие за това, което ще се случи на Македония, основният етнос където е блългарски. Идеята на англичаните да бъда създадена та Балканите изкуствената държава Маакедония за да всява раздори между останалите балкански държави е жива и днес. Нея с вещина я яхна Путин и с разработката си, чрез  която направи неактивните като електорат македонци по същество участници в референдума за името на страната като активни и отвори пътя на гърците да се с право недоволни от случващото се в Македония, а също и за кашмер политиците, които се надяват да променят стратегическата линия на Македония, е неговата заявка, че намесата му на Балканите, ползвайки за целта примитивите там, метастазите на комунизма, остава много силна.
   И накрая една песен, насочена към примитивите на Македония:







Гласувай:
4



1. rosiela - Имаш основания да мислиш така, Коста,
18.10.2018 21:00
но те лесно Тито няма да забравят. Тогава живееха много добре. Жив свидетел съм. Дядо ми е от Битоля, та ни пускаха да ходим, знам какво беше. А те са си елементарнички, та мечтаят старото да се върне. Повечето от тях.
цитирай
2. radostinalassa - В този постинг липсва нещо
18.10.2018 21:59
Разкажи за кого мечтаеше в сънищата си в Битоля. Ако може по - цинично.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Истината е, че едни в Югославия живееха добре,
18.10.2018 23:22
rosiela написа:
но те лесно Тито няма да забравят. Тогава живееха много добре. Жив свидетел съм. Дядо ми е от Битоля, та ни пускаха да ходим, знам какво беше. А те са си елементарнички, та мечтаят старото да се върне. Повечето от тях.


а други произвеждаха благата. И заемите, които получаваше Тито и от руснаците и от американците, които той така и не върна, бяха доста големшки...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Благодаря Ви за палеца надолу!
18.10.2018 23:37
radostinalassa написа:
Разкажи за кого мечтаеше в сънищата си в Битоля. Ако може по - цинично.


Ако моят приятел Венци, с когото три години служехме в морския ни флот във Варна в една подводница ме помоли, ще го сторя.
Вие много напредвате в блога, но ако четете постингите ми, произнасяйте правилно имената на градовете. Град Битола не се казва Битоля. Ако жена прави толкова елементарни пропуски, Венци никога не бе проявел интерес към нея. А аз съм още по-строг от него.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184431
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031