Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2009 11:09 - Разкъсаната броня-3
Автор: cvetnica Категория: Тя и той   
Прочетен: 1975 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 21.01.2010 16:49


           Тези три дни минаха като миг. Сред всичките си приятели, нежността, обичта и вниманието им, Франческа засия отново. Започна да се пита, защо стоя толкова дълго в тази броня? Защо издигна крепост, с която уж да пази душата си?Разбра, че искаше да се усмихва отново.
"Няма да забравя да бъда щастлива! Колко ли съм пропуснала? Повече няма да се оставям на онзи страх, който не ми позволяваше да започна отначало. Как го каза вчера Ули: сключи примирие с миналото! Изборът е единственият начин да продължиш! Направи всяка усмивка специална, направи всеки ден специален, различен и интересен. В каквото и да се състои щастието, всеки заслужава да бъде щастлив! Животът ти, мила сестричке е изключително ценен и не бива да го захвърляш с лека ръка"!

           Пловдив - колко и липсваше! Разбра го, когато се изправи на Хисар капия и се огледа. Тесните му калдъръмени улички, красивите ремонтирани и пребоядисани възрожденски къщи с еркерите и кьошковете. Кубетата на църквите, паметниците от древната история. Античният театър на Джамбаз тепе, Римският стадион на Джумаята. Чудесно съчетание на очарователната атмосфера на Стария град със съвременният ритъм на живот.
Атрактивните, красиво аранжирани магазини по главната улица!
Какво обикаляне падна, докато намерят тази красива рокля! Черна, много официална. Колеба се за дълбокото деколте и голия гръб, но Ели възкликна:
- Това е твоята рокля, не чуваш ли какво ти нашепва? Вземи ме, ти си неотразима с мен!
А когато се прибраха и сложи прекрасното колие от 45 бели кристални листчета, като на лавров венец с обеците, които Ули и подари за 45 -тия рожден ден, всички лели и братовчетки ахнаха. Не се поддадоха на протестите, а извикаха фризьорката. Колко смях, какво забавление! Единственият въпрос на Франи, с кого все пак ще бъде на бала, остана без отговор. Всички уж ставаха сериозни, споглеждаха се, изплъзваха се с разни каламбури.
Арменците умееха да се веселят и забавляват, събрали в себе си цялата човешка палитра от емоции и чувства. Романтични, сърдечни, привлекателни, елегантни, поддържани в безупречен вид.Те владееха до съвършенство световният език на приятелството и любовта. Готови са да дадат живота си за децата и семейството си.
        Франи се вълнуваше. За първи път от няколко години излизаше от умишлената си изолация. Когато се облече и приготви за празника, от огледалото я погледна друга жена.
Светлата й кожа сияеше. Малките финни бръчици, признаците на времето й придаваха особено очарование. Очите й блестяха. А осанката й...Може би беше прав Уилям: "като събудената кралица си!"
Нерсес, по-малкият му син я държеше здраво под ръка. Беше щастлив от избора на баща му да я придружи до залата.
Бавно, с елегантен финес изкачиха няколкото стъпала.
Толкова много хора!
Като в просъница чу името си, когато съобщиха за влизането й. Много удобрителни възгласи и аплодисменти. Уилям тръгна към тях, свойски намигайки на сина си.
- Франи, да те запозная с няколко от моите приятели.
- Дами и господа, имам удоволствието да ви представя моята сестра. На някои от вас доста съм говорил за нея. Кавалерски няма да споменавам къде съм я крил до сега.Така, че не питайте!
Семейства Оганес Агабедян и Лорис Балтаян. А това е Едуард, на който трябваше да обещая луната с кордела, за да го излъжа да дойде!
Тя се ръкува с всеки един от тях. Усмихваше се мило, говореше любезности, но когато протегна ръка на Едуард, топла руменина обля страните й. Изпита необяснимо смущение.
Съчетанието на чар, мъжественост, топлите му кафяви очи, посивелите слепоочия, безупречният вид и онази усмивка...
Невероятно излъчване! Приличаше на император...
...следва...




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianichka - Вълнението се увеличава
29.05.2009 12:29
Вече съм нетърпелива за следващото продължение...
цитирай
2. katan - Лили,благодаря ти!
30.05.2009 14:55
Описваш почти моята история!А и тази трета част с това:"Приличаше на император...",все едно си видяла човекът до мен!
"Съчетанието на чар,мъжественост,топлите му кафяви очи,посивелите слепоочия,безупречният вид и онази усмивка..." аз бих добавила само - много достолепен и с невероятно и неподражаемо чувство за хумор и... това е моят Император!
Поздрави,Лили! Досега описваше моите преживявания, сега, в продължението искам да "надникна" в бъдещето!
Още поздрави!



цитирай
3. cvetnica - Аз благодаря,Катя!
30.05.2009 17:20
следва продължението...
цитирай
4. анонимен - От Алекс
31.05.2009 13:57
Описала си моят град с невероятни подробности,познаваш ли го?
Ще се припозная в твоят Едуард!
цитирай
5. cvetnica - Алекс!
31.05.2009 14:22
Познавам града ти!
И да,бъди като Едуард!Направи щастлива твоята принцеса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cvetnica
Категория: Други
Прочетен: 949156
Постинги: 127
Коментари: 2477
Гласове: 11273
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930