Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2009 09:00 - Превратности - ІV част
Автор: cvetnica Категория: Тя и той   
Прочетен: 8040 Коментари: 24 Гласове:
8

Последна промяна: 23.03.2010 08:56


        Той стигна до нея, взе лицето и в шепите си, зарови пръсти в косите й, прекара палците си по скулите й. Обгърна я нежно, наведе се към усмихнатото й лице и я целуна.
Прекрасен сладък аромат на взаимност...Безкраен цветен миг...
- Орлине, спри се! Това трябва да го забравим!
- Няма да мога.
- Правим голяма грешка! Отивам си!
- И ще ме зарежеш тук?! Ти си страхливка!
          За тези няколко часа очите му бяха станали по-бистри, а не замъглени от някакъв горчив цинизъм. Погледът му като откос трасиращи куршуми, но и благ, нещо нехарактерно за него.
- В същност от колко време се познаваме? От пет дни, това е лудост! Дойдох тук, за да ти помогна, а не да поддържам депресията ти, а ти...
- По някога стигат!
- Добротата ще ме погуби.
- Йоланта, чуй ме! Ти ми възвърна смелостта. За първи път никой не натиска бутоните, не ме манипулираш, не ми натрапваш мнение. Сякаш изведнъж всичко става възможно. От теб разбирам, че всеки ден е повод за празник. За тези няколко часа тук, ти ми показа, че светът бил и приятно място. Искам да разбера дали животът ми може да бъде по-малка катастрофа. Искам всичко и всичко ме плаши. Но се чувствам глупаво, като половин човек, като разбрах какво ми е липсвало през последните пиянски три години.
- И какво ти е липсвало?
- Животът ми беше погълнат от голяма черна празнота, без някой да ми вярва! И още нещо - аз не съм въжеиграч над пропаст, целувката не е поредният ми безразсъден порив!
- Беше! Научи се да се владееш!
- Вярваш ли си? Забравил съм как да се обясня в любов, но искам да открадна от Бога следващите години!
- Ти си непредвидим като инфаркт! Как тъй бързо си отиде Орлин ужасния?! И защо да ти вярвам? Ти се държеше твърде неприятно за моите представи.
- Добре, знам! Какъв според теб е идеалният мъж?
- Този, който обичам истински и е доказал, че заслужава да му отдам живота си.
- Ти си най-мъдрият човек, който съм срещал. Съдбата трябва да извади по-голям калибър, за да ме спре! Ще се боря за теб!
- Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, а хората  любов - Хайне. А, дали съществува?
- Вероятно я има. Искам и аз като цветето, за което ми разказа да изляза от хербария, за да разбера.
- Не подценявай бъдещето, не знаеш какво те чака и дали няма да се провалиш?
- Сега ти ми миришеш на лошо настроение. Ще успея!
- Да не говорим повече по темата. Предлагам ти сделка за следващите шест месеца. Колкото и да ме уверяваш в намеренията си, аз все още не ти вярвам, защото имаш сериозен проблем с алкохола. Не си забравил, нали? Ще ти помогна до колкото мога в тази битка, но ще бъдем само бойни другари. Ако се справиш, защото няма да е лесно и за двама ни, ще говорим пак. Ние сме възрастни хора и поведението ни трябва да е подобаващо. По-млад си от мен с три години. И не се сърди, че те върнах на земята!
Имам един подарък за теб. Една празна кутия, но е специална. Казва се ковчежето на мечтите. Слагай в нея всеки ден по една. За да успееш да се справиш, най-напред скочи в мечтите си!
- Добре, а когато я отворим заедно след като всичко свърши, ще те черпя с бутилка Руж шато Марго, тридесет и две годишно - истинска кралица на виното.
- Ти?! Как ще се справиш, като още от сега мислиш за...
- Казах, че ще те почерпя, а не че ще пия! Благодаря ти, Йоланта!
- Не бързай с благодарностите! Прогнозите са мрачни, но истината трябва да се знае, предупреден значи въоръжен. Можеш да се справиш, ако наистина пожелаеш. И да го забравиш като средство, символ, че премахваш страха и напрежението. Ти си искал да се оттеглиш от света, да се изолираш. Развил си паническо разстройство. Побягнал си от проблемите, но си попаднал в коварна и зловеща прегръдка. Станал си още по-слаб от колкото си бил.
Приеми проблема и да го преборим! Аз ще бъда с теб в онези тежки моменти, когато си мислиш, че ще е непосилно.
- Разбрах те.
- Оставаш тук, в Гела. Имаш всички условия, за да успееш. Природата, въздуха...а и соколите, които уж отглеждаш. Разбери няма излекуван алкохолик с медицински грижи и медикаменти. Ако успееш да се разделиш с безпогрешната си любовница - бутилката, ще ти връча "Ласкер".
- Това пък какво е?
- Награда, най-престижната за успешна борба с алкохолизма.
- Аз искам друга награда!
- Ще видим дали ще я заслужиш, войнико! Ето ти първите ми наставления.
Признай пред себе си, че си бил безсилен пред алкохола и си загубил контрол над живота си.
Повярвай, че можеш да си върнеш здравия разум.
Повярвай, че с волята и действията си ще се справиш, защото сега тя е поробена.
Премисляй дълбоко, сериозно и честно поведението си. Бъди критичен, покай се, моли се. Времето е такова, че в света се произвежда повече плът и все по-малко дух.
Плътските ти бесове ще те преследват непрекъснато, заради зависимостта. Но все още не си деградирал, въпреки враждебността, унинието и агресивното ти поведение.
Ще ти изпратя една икона на св.Богородица - "неопиващата чаша" оранта. Отвори сърцето си и се моли! Повярвай в спасението си и го прави винаги, когато ти е трудно.
Ще говоря с мой приятел, френски лекар Оливие Амайсен, той да ме посъветва за по-нататък. И онази чаша, която изпи в клиниката, наистина да е последната.
Започвай да тонизираш организма си, за да изхвърлиш токсините. Опитвай се да печелиш ежедневните си битки, за да имаме шанс да спечелим войната. Ще има лесни, но и трудни победи, за това не си прави илюзии. Е, как мислиш?
- Ще се справя!
- Най-важният въпрос, на който трябва да си отговориш: свобода или зависимост. Желая ти успех!
- Благодаря ти, обичам те! Искам и врабчетат да го знаят!
- Това беше сериозно! Знам, че ние жените не можем да променим мъжа. Вие го правите заради нас и то по желание. Ето гласувам ти доверието, което искаше. То е златното ключе за всяко сърце. Да тръгваме, искам да ти покажа още нещо в тази безумно красива планина...
...следва... 



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianichka - Браво
12.11.2009 09:27
Йоланта е страхотна
цитирай
2. cvetnica - Благодаря!
12.11.2009 10:16
ianichka написа:
Йоланта е страхотна


Жена на действието.
цитирай
3. mrazekoff - Дааа,
12.11.2009 10:24
пороците лесно идват, но трудно се изкореняват, трябва огромна воля...
Човек трябва да е много силен, за да победи една болест, а дваж по-силен за да изкорени един порок...
цитирай
4. cvetnica - Добре дошъл, Стефане!
12.11.2009 10:39
mrazekoff написа:
пороците лесно идват, но трудно се изкореняват, трябва огромна воля...
Човек трябва да е много силен, за да победи една болест, а дваж по-силен за да изкорени един порок...

Благодаря ти. Много си прав!
цитирай
5. ivana59 - Дали обичта може всичко?! Ч...
12.11.2009 11:08
Дали обичта може всичко?!

Чакам продължението...
цитирай
6. cvetnica - Добре дошла, Ваня!
12.11.2009 11:25
ivana59 написа:
Дали обичта може всичко?!

Чакам продължението...


Надявам се да разберем отговора на този въпрос.
цитирай
7. inel379 - Прекрасен сладък аромат на взаимност...Безкраен цветен миг...
12.11.2009 11:27
Всеки ден е повод за празник!
Ние правим избора си! И го правим като свободни хора! Всяка зависимост ни поробва! Защо да не изберем красотата в най-прекрасната й форма - любовта! Изберем ли я...Можем всичко! Тя ни дава криле за полет и е възможност да почувстваме със сетивата си всичко, чийто аромат сме забравили, когато сме били зависими роби на грозотата!
Любовта е надежда и вдъхновение! Нищо друго не помага с такава сила и не лекува толкова бързо, дори наглед нелечимите неща! Трябва само да поискаме да го сторим за себе си!
Свободата е слънце! Любовта е полет към него!
Благодаря за всички мисли и чувства, които прочетеното в мен събуди!
цитирай
8. cvetnica - Добре дошла, Инел!
12.11.2009 11:36
inel379 написа:
Всеки ден е повод за празник!
Ние правим избора си! И го правим като свободни хора! Всяка зависимост ни поробва! Защо да не изберем красотата в най-прекрасната й форма - любовта! Изберем ли я...Можем всичко! Тя ни дава криле за полет и е възможност да почувстваме със сетивата си всичко, чийто аромат сме забравили, когато сме били зависими роби на грозотата!
Любовта е надежда и вдъхновение! Нищо друго не помага с такава сила и не лекува толкова бързо, дори наглед нелечимите неща! Трябва само да поискаме да го сторим за себе си!
Свободата е слънце! Любовта е полет към него!
Благодаря за всички мисли и чувства, които прочетеното в мен събуди!


Аз благодаря за откровеността и прекрасното допълнение към разказа.
Убежденията ни са еднакви, чувствата и стремежите ни също! Разбрала си ме!И много ме развълнува.
цитирай
9. ka4ak - Здравей Лили!
12.11.2009 11:37
Много добра е твоята Йоланта!Много правилно действа и мотивира Орлин,но основното в зависимостите и трудното справяне с тях е,че са болест на мозъка който е в главата на Орлин!Там е причината и за това,не може да се справи сам,защото мозъка подава грешни команди и за това му трябва помощ от вън,за да има кой да го спре в такива моменти!Ситуацията е същата,когато ти си с усещането,че трябва да хапнеш нещо веднага и на момента,но ти звънва телефона и дакато си проведеш разговора,вече не умираш от глад,а по късно се храниш!Волята за която говориш е болна!Същото е със силна воля,да си наложиш да не дишаш!Колкото и силна воля да имаш в един момент ще припаднеш и ще продишаш!От опит знам че трябват 15 месеца не поемане на ,в случая алкохол,за да може Йоланда да знае,че говори с Орлин!После пак ще му е трудно,но ще може да знае,че тези позиви не са верни и ще може сам да не ги изпълнява!Орлин ще стане същия както преди да се разболее,чак след седем години не близване на алкохол,но ще знае че докрая на живота си не трябва да го близва,защото болеста си седи и е въпрос на много малко време за да я възобнови и чистия период да отиде на кино!Това е начина и тогава може да говорим за воля,защото знае че не трябва да употребява алкохол и може да контролира това!
цитирай
10. cvetnica - Здравей, Влади!
12.11.2009 13:17
ka4ak написа:
Много добра е твоята Йоланта!Много правилно действа и мотивира Орлин,но основното в зависимостите и трудното справяне с тях е,че са болест на мозъка който е в главата на Орлин!Там е причината и за това,не може да се справи сам,защото мозъка подава грешни команди и за това му трябва помощ от вън,за да има кой да го спре в такива моменти!Ситуацията е същата,когато ти си с усещането,че трябва да хапнеш нещо веднага и на момента,но ти звънва телефона и дакато си проведеш разговора,вече не умираш от глад,а по късно се храниш!Волята за която говориш е болна!Същото е със силна воля,да си наложиш да не дишаш!Колкото и силна воля да имаш в един момент ще припаднеш и ще продишаш!От опит знам че трябват 15 месеца не поемане на ,в случая алкохол,за да може Йоланда да знае,че говори с Орлин!После пак ще му е трудно,но ще може да знае,че тези позиви не са верни и ще може сам да не ги изпълнява!Орлин ще стане същия както преди да се разболее,чак след седем години не близване на алкохол,но ще знае че докрая на живота си не трябва да го близва,защото болеста си седи и е въпрос на много малко време за да я възобнови и чистия период да отиде на кино!Това е начина и тогава може да говорим за воля,защото знае че не трябва да употребява алкохол и може да контролира това!


Благодаря ти за добрите думи и за допълнението. Казано от теб, разбирам че проблемът е още по-дълбок. Но и че зависимият може да се справи, ако го разбере и пожелае да го пребори! Стига да се мотивира достатъчно. Май е важна и подкрепата от някого!
Желая ти успех в делата ти!

цитирай
11. katan - "Прекрасен сладък аромат на взаимност...Безкраен цветен миг..."
12.11.2009 13:22
Познала съм и селото!
Мислех,че е само предположение!
Предполагам,че любовта,която се заражда между тези двама зрели хора ще успее да излекува главния герой,независимо от трудностите, които му предстоят...
Накрая той ще почерпи дамата на сърцето си с "Руж шато Марго, тридесет и две годишно - истинска кралица на виното", а съвсем накрая защо ли да не чуем нещо и от Менделсон?:)
Поздрави,Лили!
Очаквам ИСТИНСКОТО продължение!
цитирай
12. cvetnica - Здравей, Катенце!
12.11.2009 13:26
katan написа:
Познала съм и селото!
Мислех,че е само предположение!
Предполагам,че любовта,която се заражда между тези двама зрели хора ще успее да излекува главния герой,независимо от трудностите, които му предстоят...
Накрая той ще почерпи дамата на сърцето си с "Руж шато Марго, тридесет и две годишно - истинска кралица на виното", а съвсем накрая защо ли да не чуем нещо и от Менделсон?:)
Поздрави,Лили!
Очаквам ИСТИНСКОТО продължение!


Благодаря ти за искреността, за мнението ти, но не е ли малко дръзко твоето предложение за тях?
Ще видим, истинската развръзка предстои...само мъничко търпение.
цитирай
13. lotos16 - Поздрави, Лили!
12.11.2009 14:42
Когато любовта ни носи на крилете си, тя ни дава и сили да успеем.
цитирай
14. cvetnica - Благодаря ти, lotos16!
12.11.2009 14:51
lotos16 написа:
Когато любовта ни носи на крилете си, тя ни дава и сили да успеем.


Надявам се крилете да са широко разперени и силни!

цитирай
15. анонимен - От Алекс
12.11.2009 18:40
Здравей, Лили!
Вече си мислех, че нещо ти се е случило, надявам се да си добре и здрава, пожелавам ти го от сърце!

Две думи за продължението. Както винаги страхотно! Поздравления и аплодисменти!
Ти отново си на пулса на ежедневието ни."Времето е такова, че в света се произвежда повече плът и все по-малко дух."Колко много си права!
Но и аз вярвам, че този силен мъж ще се справи с проблема, особено с "боен другар" като Йоланта.
Струва си, колкото и да е трудно, а и Катя е права! Достави ни тази малка виртуална радост и ожени тези хора. Ние, а и те заслужават да преживеят цветно годините, които им престоят!

цитирай
16. cvetnica - Здравей, Алекс!
12.11.2009 20:03
анонимен написа:
Здравей, Лили!
Вече си мислех, че нещо ти се е случило, надявам се да си добре и здрава, пожелавам ти го от сърце!

Две думи за продължението. Както винаги страхотно! Поздравления и аплодисменти!
Ти отново си на пулса на ежедневието ни."Времето е такова, че в света се произвежда повече плът и все по-малко дух."Колко много си права!
Но и аз вярвам, че този силен мъж ще се справи с проблема, особено с "боен другар" като Йоланта.
Струва си, колкото и да е трудно, а и Катя е права! Достави ни тази малка виртуална радост и ожени тези хора. Ние, а и те заслужават да преживеят цветно годините, които им престоят!



Благодаря ти за пожеланията, вече съм добре.
Твоето мнение много ме задължава, за което съм ти признателна.
А, дали ще стигнат до онзи миг? Ще видим...
цитирай
17. veninski - Любовта е всесилна. . . Докъде ли ще ...
13.11.2009 06:41
Любовта е всесилна... Докъде ли ще стигнат?
цитирай
18. cvetnica - Успешен ден, Васко!
13.11.2009 09:12
veninski написа:
Любовта е всесилна... Докъде ли ще стигнат?


Ще видим в продължението...
цитирай
19. priqtel12 - Винаги съм си мислела, кое е онова, кето ни прави хора!?!?
13.11.2009 11:09
Смятам, че това е нуждата ни да обичаме и да бъдем обичани. Май и твоят герой е достигнал до това.....и то е началото на неговото излекуване натам....поне според мен.....Дай боже да успее!
Поздравления за поредното вълшебство, което си сътворила тук, изчетох го на един дъх!!!
Усмихнат ден, Лили!
цитирай
20. compassion - Lili, saglasna sam s Ka4ak za bolestta,
14.11.2009 01:09
no si misleh, 4e moga da izlekuvam moia saprug-alcoholik.
Ne stana! Ne az, toi triabva6e da go poiska, za da uspee da se izlekuva. Nito zdrave, nito ni6to drugo ne moge6 da dade6 na nikoi nasila.....
Dano tvoite geroi postignat gelanata harmonia! Mnogo mi se iska da izgiveia tova pone v razkaza ti.
цитирай
21. cvetnica - Добро утро, Ива!
14.11.2009 09:01
priqtel12 написа:
Смятам, че това е нуждата ни да обичаме и да бъдем обичани. Май и твоят герой е достигнал до това.....и то е началото на неговото излекуване натам....поне според мен.....Дай боже да успее!
Поздравления за поредното вълшебство, което си сътворила тук, изчетох го на един дъх!!!
Усмихнат ден, Лили!


Благодаря ти за добрите думи! Убедена съм в твърдението, че на света няма толкова гладни хора от колкото самотни сърца, лишени от обич, взаимност и любов. И Орлин ще го разбере.
Желая ти прекрасни дни!
цитирай
22. cvetnica - Добре дошла, Руми!
14.11.2009 09:04
compassion написа:
no si misleh, 4e moga da izlekuvam moia saprug-alcoholik.
Ne stana! Ne az, toi triabva6e da go poiska, za da uspee da se izlekuva. Nito zdrave, nito ni6to drugo ne moge6 da dade6 na nikoi nasila.....
Dano tvoite geroi postignat gelanata harmonia! Mnogo mi se iska da izgiveia tova pone v razkaza ti.


Тайната на успеха е прозрението и желанието. Много си права.
Но...всичко ще разберем в продължението.
Желая ти прекрасен уикенд.
цитирай
23. veninski - . . . да ти покажа още нещо в тази бе...
15.11.2009 13:56
...да ти покажа още нещо в тази безумно красива планина...

Чакам продължението. Поздрави от едно място!
цитирай
24. cvetnica - Добро утро ,Васко!
16.11.2009 07:26
Благодаря ти, спорна и прекрасна седмица за теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cvetnica
Категория: Други
Прочетен: 946585
Постинги: 127
Коментари: 2477
Гласове: 11273
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031